ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι ασφαλή τα θεραπευτικά Laser;

Οι χιλιάδες μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπευτικών Laser, είναι ανύπαρκτες και η χρήση τους εδώ και 48 χρόνια, από το 1967, δεν έχουν καταδείξει τον παραμικρό κίνδυνο, έχουν δε εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας (περίπου στο 100%), όταν χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική του ανθρώπου.

Ενδείκνυται για μικρά παιδιά;

Απόλυτα. Μάλιστα στις ηλικίες αυτές η αποκατάσταση είναι τάχιστη, σημαντικά γρηγορότερη σε σχέση με τους ενήλικες και επιπλέον ενισχύεται σημαντικά το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας θεραπείας;

Το εύρος των συνεδριών εξαρτάται από το είδος και τη βαρύτητα της πάθησης. Τα οξέα περιστατικά απαιτούν λιγότερες και τα χρόνια και βαριά περιστατικά περισσότερες συνεδρίες.

Είναι σίγουρο ότι με τα Laser θα επιλυθεί μόνιμα και οριστικά το χρόνιο πρόβλημά μου;

Δυστυχώς στην Ιατρική το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο! Για παράδειγμα, από μια χειρουργική επέμβαση ή από ένα φάρμακο, ένας ασθενής μπορεί να βοηθηθεί τα μέγιστα, ενώ ένας άλλος να μην έχει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα. Εδώ με το Laser βρίσκεται σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση, καθότι δεν υπάρχουν βιβλιογραφικές αναφορές για βλάβες στους ασθενείς. Ως προς την αποτελεσματικότητά του δε, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θεραπευτικής επιτυχίας συγκρινόμενο με οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική πρακτική και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες και δυσίατες καταστάσεις. Ο δε εκπληκτικός μηχανισμός δράσης του που είναι η φωτοβιοδιαμόρφωση των πασχόντων κυττάρων πραγματοποιεί το εντυπωσιακό φαινόμενο της υποστροφής της νόσου και δεν είναι απλά ένα «χαλί» που κρύβει το πρόβλημα από κάτω.

Παρουσιάζονται αλληλεπιδράσεις με φάρμακα;

Σε γενικές γραμμές όχι! Οποιοδήποτε φάρμακο λαμβάνετε μπορείτε να συνεχίσετε να το λαμβάνετε κανονικά. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται πολύ καλή συνεργασία μεταξύ φαρμάκων και Laser. Τέλος, αν κάτι απαγορεύεται αυστηρά, αυτό είναι η χρήση θερμοφόρων, εμπλάστρων και διαθερμιών στην πάσχουσα περιοχή, γιατί απλούστατα επιδεινώνεται η φλεγμονή τοπικά και μετριάζονται τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Το θεραπευτικό Laser είναι ευρύτερα γνωστό;

Εύλογα θα αναρωτηθούν πολλοί: «Αφού το θεραπευτικό Laser είναι τόσο καλό όπως περιγράφεται, γιατί δεν είναι ευρύτερα γνωστό; Γιατί ακόμα και γιατροί δεν έχουν ακουστά γι’αυτό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν μέχρι και αρνητική άποψη»; Αυτή είναι μιας εξαιρετικής σημασίας ερώτηση με πολύπλευρη απάντηση. Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από τα γεγονότα: Για τη στιγμή που μιλάμε, στις πλέον προηγμένες ιατρικά και τεχνολογικά χώρες ( ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία, Ιαπωνία, Ιταλία κ.α.) το θεραπευτικό Laser κατέχει περίοπτη θέση στη θεραπευτική φαρέτρα της σύγχρονης ιατρικής . Δυστυχώς στην Ελλάδα όπως και σε πολλά άλλα πράγματα παρουσιάζει το θλιβερό φαινόμενο να μένει πίσω στις εξελίξεις. Ιατροί που έχουν πραγματοποιήσει σπουδές στις χώρες αυτές και έχουν γνωρίσει το θεραπευτικό Laser Θα σας μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του! Άλλος λόγος σύγχυσης των ιατρικών απόψεων γύρω από το Laser σχετίζεται με τη φάση της ανάπτυξης κατά την οποία το γνώρισαν. Παρότι έχει ιστορία σχεδόν 50 ετών στη θεραπευτική του ανθρώπου, μόλις τα τελευταία 20 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι μπήκε στην «ηλικία της ωριμότητας». Τότε, δηλαδή αποσαφηνίστηκαν θεραπευτικές παράμετροι όπως το κατάλληλο μήκος κύματος για πάθηση, η κατάλληλη πυκνότητα ενέργειας κ.λ.π. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν και οι χιλιάδες μελέτες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια κι έχουν δημοσιευτεί στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και οι οποίες, ενώ κατά τα πρώτα χρόνια ήταν ως επί το πλείστον αρνητικές, την τελευταία δεκαετία καταδεικνύουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση ασθένειες! Επιπρόσθετος λόγος που το Laser δέχεται αρνητικές κριτικές αποτελεί και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του (ποσοστό 90%) δεν έχουν λάβει καμία επίσημη εκπαίδευση και πιστοποίηση των γνώσεων και ικανοτήτων τους επ’αυτού! Επιπλέον η ίδια η συσκευή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Στην αγορά κυκλοφορούν θεραπευτικά Laser που κοστίζουν από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως πολλές δεκάδες χιλιάδων ευρώ. Είναι αυτονόητο ότι οι δυνατότητες τους δεν είναι οι ίδιες!
Εν κατακλείδι

Η θεραπευτική με Laser αποτελεί εξαιρετικά αποτελεσματική και απόλυτα ασφαλή πρακτική για πληθώρα παθήσεων, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τις χειρουργικές επεμβάσεις!!!
Στα χέρια ειδικών, ιατρών και φυσικοθεραπευτών, διαπιστευμένων στη θεραπευτική Laser, δίνει λύσεις σε παθήσεις συχνά τόσο δυσεπίλυτες και επώδυνες για τους ασθενείς, που συχνά οι τελευταίοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα γι’αυτούς μέχρι που έρχονται σε επαφή με τη θαυμαστή αυτή τεχνολογία της Επιστήμης της Θεραπευτικής με Laser!!!